Наше село розташоване на автотрасі, яка веде до ряду великих міст. За добу через Озеряни проїжджають тисячі легкових і вантажних автомобілів. далеко не всі вони рухаються в межах дозволеної швидкості у населеному пункті. За роки нашої пам’яті в селі в аваріях загинуло 26 людей. Багато з них – діти. Ще декілька років тому такі порушення присікалися органами внутрішніх справ. Водії боялися штрафів і інших покарань. Тепер ці покарання ніби скасували.

Не дивлячись на те, що в країні на автошляхах гине багато людей, органи поліції ніби відвернулися від свого обов’язку. В селі не видно тих, кому б належало навести лад і зробити безпечним рух.

Що спонукало владу до такого байдужого відношення? Невже елементарний гонор не зачіпає людей, які за це відповідальні?

В селі відремонтували дорогу. Такої гарної роботи навіть не сподівалися. Грубо встелений щебінь, асфальт, з двох боків тротуари, стовпи з ліхтарями, все це робить село красивішим і сучаснішим.

Проте тривога жителів села, особливо батьків, посилилася, адже водії ігнорують правила безпеки руху і ганяють по селі 100 – 120 км/час, а то й більше.

Не хочеться про це говорити, але може так дійде до тих, хто в силу своїх обов’язків зобов’язаний забезпечити безпеку руху, створити умови, які б зупинили лихачів.

Кожен, хто вчинив аварію, заспокоює батьків ним вбитих дітей, мовляв, не переживайте, я дітям поставлю пам’ятник.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 239513879_222260573168941_653223450397747372_n.jpg

Вже давно пора покласти пам’ятник розгільдяйству і брехунству тих, хто йде на високі посади і не виконує як слід своїх обов’язків. Ще й гнівається, як незаймана панянка, на критику в його адрес.

Здається, що Україна єдина держава, крім мусульманського світу, де на критику ЗМІ не звертають належної уваги. Але в мусульманських країнах здебільшого релігія не відокремлена від держави і критикувати шейхів султанів, імамів не прийнято. Скоро і в нас дійде до цього.

Ще, хто має лице, то йому соромно, коли на нього нарікають. Але такі люди не допускають, щоб їх ганьбили, а пильнують роботу.

Обіцяють, що в селі буде встановлено відео спостереження за дорогою, що знизить ймовірність аварій. Тільки чекати довго і за цей час все може статися при такій їзді. І люди не вірять в обіцянки, бо тотальна брехня на всіх рівнях, починаючи з виборів аж до наступних виборів, навчила цьому. А вже на наступні вибори вона буде іншою, не такою, а більш грамотною, бо майбутні кандидати на високі посади саме зараз проходять тест на вміння звернути все на «попєрєдніков», або війну чи стихію.

Ця невелика стаття написана для простих громадян, жителів міст і сіл, де ця проблема найбільш поширена. Як і більшість нарікань громадян, вона нічим не загрожує чиновництву, яке свідомо, нахабно і безсовісно ігнорує запити населення. Вони хочуть мітингів, люблять дихати їдким димом від автошин, а на закуску «коктейль» Молотова.

Це стало великою бідою нашого суспільства і доводить до цього зрада керівництва, або його бездіяльність.

Гордіїв вузол не розв’язують, його розрубують. І знайдеться такий українець, якому суджено це зробити.

Ми пройшли велике випробування війною, економікою, міжконфесійними протистояннями, але ніколи не зазіхали на чуже. То ж пошли нам, Боже, збороти ворогів і власні недоліки та досягти миру, добробуту і процвітання.

Ігнатій Рудий.