Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 №1250/2000 [1]:

« …враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності… «

Саме цього дня, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про місцеве самоврядування”. (матеріал вільної енциклопедії)

 

Особливо хочеться привітати тих, хто працює безпосередньо із людьми. В цей день хочеться привітати усіх хто працює, або колись працював, в органах місцевого самоврядування, подякувати за їх працю, побажати їм наснаги, гідної оплати праці, розуміння та вдячності від людей для яких вони працюють. Обраним особам (депутатам усіх рівнів, головам громад, рад усіх рівнів, посадовим особам), в першу чергу розуміння для чого їх обрали, служити інтересам громади, а не відстоювати свої власні приватні інтереси та амбіції,  відповідальності, здійснювати свою основну місію – розпорядження громадським майном та коштом на користь громад.  Також хочеться побажати усім нам розуміння важливості місцевого самоврядування,  брати участь в громадському устрою та житті, з розумінням ставитися до тих хто працює в цій сфері й тоді ми зможемо побудувати сильну Україну, бо кожна громада це є маленька цеглинка в великому будинку – Державі! А, як відомо, не можливо якісний дім з поганих будівельних матеріалів.

 Ми обов’язково всі разом побудуємо дім в якому хочеться жити! 

Слава Україні! – Героям Слава!