17 серпня фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління вилучено в полі поблизу міста Бучач Чортківського району та знешкоджено в безпечному місці шляхом контрольованого підриву один артснаряд АС-37 мм та один артснаряд АС-105 мм часів Другої світової війни.
Того ж дня фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління вилучено та знешкоджено один артснаряд АС-76 мм часів Другої світової війни виявлений напередодні в селі Великі Гаї Тернопільського району на території приватного домогосподарства.
Залишається до знешкодження один артснаряд АС-76 мм та одна авіабомба SD-1 мм часів Другої світової війни, які були виявлені неподалік сіл Посухів Бережанської територіальної громади та Смиківці Великобірківської територіальної громади Тернопільського району.
Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:
Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!
 
 
 

Джерело Головне управління ДСНС України у Тернопільській області