Починаючи із 28 листопада в Бучачі гостює та працює Борис Херсонський. Ця подія відбувається у рамках літературної резиденції, котру організовує Літературний центр ім. Агнона. Резиденція уже втретє триває у нашому місті і Борис Григорович закриває її цьогорічну роботу. 

   

Цією резиденцією ми хочемо привернути увагу до Бучача, як рідного міста Нобелівського лауреата, а також до постаті Шмуеля Йосефа Аґнона і загалом теми малих міст і їх літературної спадщини.

Мар’яна Максим’як

Головною ідеєю проекту є дати можливість резидентам відчути себе гостями, постояльцями у Бучачі, як це зробив свого часу Аґнон, і описати власні спостереження у текстах.

   

Бори́с Григо́рович Херсо́нський (нар. 28 листопада 1950ЧернівціУкраїнська РСРСРСР) — український клінічний психолог та психіатрпоетперекладачКандидат медичних наукдоцент[1], у 1999—2015 роках завідувач кафедри клінічної психології Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова. З 2016 р працює у Київському Інституті сучасної психології та психотерапії (КІСПП), з жовтня 2017 р. — ректор інституту. У радянські часи був одним з членів одеського психоаналітичного гуртка, який згодом був офіційно зареєстрований в Україні, як Південно-Українське психоаналітичне товариство, головою якого Херсонський з того часу став.

Один із найвідоміших російськомовних поетів України,[2] автор 15 поетичних книг російською мовою. На початку своєї мистецької кар’єри друкувався в емігрантській пресі, а з 1990-х років його збірки почали випускати видавництва Росії й України. Разом з тим, він займається громадською та політичною діяльністю — був депутатом Одеської міської ради.

Вікіпедія
Борис Херсонський
Мар’яна Максим’як та Борис Херсонський