Ну нарешті!!! Ну нарешті хтось не змовчав і заговорив про це публічно!!!

Допис у Фейсбуці звичайної медсестри Ніни Козловської з Боярки викликав неабиякий резонанс. 22 тисячі “вподобайок”, 27 тисяч поширень, сотні коментарів – все це говорить про те, що проблема дійсно важлива і актуальна, а стан справ – критичний…

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=559187031576401&id=100024553266411

 

Ось сюжет ТСН:

 

Ганебна заробітна платня для людей, які “згорають, світячи іншим”… Яким постійно бракує часу, які не мають особистого життя, бо живуть життям своїх пацієнтів… Саме так оцінюється нашою державою сумлінна праця, відданість і постійна самопожертва. Але, якщо основа державності – життя та здоров’я громадян – така нікчемна, і нічого в найближчому майбутньому не зміниться, то така держава приречена…

Вже зараз українські лікарі та медсестри масово, тисячами покидають нашу державу. Наші сусіди (Польща, Білорусь та інші) пропонують їм достойні зарплати, створюють максимально сприятливі умови для швидкої інтеграції в свої системи охорони здоров’я, в соціум… Бо розуміють важливість питання. І це при тому, що в самій Україні бракує 30 тисяч тільки медсестер!

В Бучацькій ЦКРЛ

Різниця Боярської лікарні з Бучацькою ЦКРЛ полягає у відсутності в нас систем МРТ чи КТ. А також те, що в них реанімаційне відділення знаходиться на іншому поверсі, а в нас – в іншій частині міста.

Неврологічне відділення у нас не на 27, як у пані Ніни, а на 33 ліжка, а ситуація точно така ж – одна маніпуляційна медсестра, одна постова, одна санітарка, одна в їдальні. Персоналу мінімум, а турбот і обов’язків у кожного – максимум. І все за таку ж мізерну, навіть ганебну зарплатню.

Дорогі мої сестрички та санітарки! Дякую вам за наполегливу працю та відданість, за альтруїзм і терпіння, за взаємодопомогу! За те, що рідко скаржитесь, а більше мовчки робите те, що повинні робити – служите громаді. Ви прекрасні люди і прекрасні спеціалісти!

Маю надію лише на те, що розпочата реформа системи охорони здоров’я принесе нам зміни у правильному напрямку, створить хороші умови для пацієнтів, гарантує достойні зарплати для медперсоналу, відновить престиж професії медичного працівника та повагу одне до одного.

Хочу також відзначити, що саме завдяки старанням головного лікаря Бучацької ЦКРЛ Олега Олексійовича Щиголя та районної влади зарплати в нашій лікарні все ж були, і без затримок, на відміну інших районних лікарень України. За що вам і дякуємо.