14.05.2021 року відбулася нарада в Бучацькій міській раді  з суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території громади, з приводу легалізації трудових відносин, виплати заробітної плати працівникам та реєстрації підприємницької діяльності. Здивувало, що в такий нелегкий для громади час, на нараді були присутні нечисленна кількість підприємців. Одним із яких був П.І. Гадз, котрий виступив на нараді, де зазначив, що чинний голова міської ради В.Й. Фреяк є непослідовним у своїх діях у відношенні до підприємців, оскільки, бувши головою районної ради, ініціював перевірки підприємств, які сплачували ПДФО з нарахувань заробітної плати працівників за місцем їх проживання та розташування виробничих потужностей цих підприємств, із наголошенням, що ПДФО повинне сплачуватися за місцем реєстрації підприємства. Що заставило його змінити місце реєстрації в Трибухівецьку громаду, яка не заперечує стосовно сплати частини ПДФО в інші громади, на території яких підприємство здійснює виробничу діяльність.
Тепер же, ставши головою міської ради він надсилає листи із зобов’язанням підприємств сплачувати податки за місцем розташуванням виробничих підрозділів, а не місцем реєстрації (скани листів додаються). Тобто, діяти абсолютно навпаки.
В той же час ТзОВ «Бучачагрохлібпром» вчасно і в повній мірі сплачує всі податки на території Бучацької громади; тільки ПДФО з паїв підприємство сплатило більше 10 мільйонів гривень.
Виступаючи, Петро Іванович також зазначив, що влада не повинна робити преференцій будь-кому, та розділяти підприємців на “своїх” та “чужих”, повинна створювати рівні оптимальні умови ведення бізнесу для усіх, і тільки так це заохотить чесно сплачувати податки, а також створить умови для залучення інвестицій. На цей час цього не відбувається. Більш докладно дивіться у відео.