«На гостину до Маланки» з’їхалися пластуни з усієї Тернопільщини.

Представники усіх пластових станиць Тернопільщини, в тому числі і Бучач , у неділю 13 січня, напередодні Старого Нового року зібралися на окружне пластову зустріч «На гостину до Маланки». Цей захід – особлива нагода у Різдвяний час ще раз зібратися пластовою родиною, аби у щедрості свого серця спільно відсвяткувати народження Божого Дитяти, колядувати, віншувати, спілкуватися, творити атмосферу миру і добра. Разом з пластунами святкували і наші добрі друзі — представники обласної ради та адміністрації, районних адміністрацій та рад, щирі приятелі та благодійники Пласту. Завітали на гостину і пластові духівники: преосв. владики Нестор (Писик), Димитрій (Григорак) та Теодор (Мартинюк), багатолітні капелани Тернопільського Пласту: о. д-р Андрій Говера, о. Ярослав Шевчук, отці-капелани з усієї області.

Святкували весело і гамірно – спільно колядували, дивились вистави пластових вертепів, які або самі долучилися до заходу, або прислали відеопривіти, розважалися, змагалися, танцювали, водили козу, спілкувалися, згадували пластові проекти минулого року і планували майбутні. Програма була дуже насиченою і різноманітною, так що час злетів як одна мить.

Насамкінець всі учасники в дружному колі традиційно попрощались пластовою іскрою, а також побажали многих і благих літ організаторам, всім учасникам, а також і всім Василям.

«Цьогоріч провід Тернопільської округи Пласту вирішив провести зустріч предствників пластових осередків області в часі Різдвяних свят. В теплій, дружній атмосфері ми поспілкувалися про важливі для нас справи, адже під новий рік ми отримали чудовий подарунок від Миколая – було створено обласний пластовий центр. І ми мусимо його розбудовувати і розвивати. Окрім того ми ще й повеселилися. До речі, захід у такому форматі пластуни Тернопільщини організовуть вперше», – розповіла голова голова Тернопільської округи Пласту Оксана Шамрик, — спільно святкували пластуни зі Зборова, Збаража, Козови, Бережан, Бучача, Чорткова, Коропця, Підволочиська, Підгаєць, Верещаків, Новосілки, Великих Гаїв, Скоморохів, Шумська, Кременця, Хоросткова, Тернополя. За теплий прийом ми вдячні дружній ресторації «Мамонт», за подарунки – Агрохолдингу «Мрія», за підтримку — Управлінню сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації».

Організатори цього чудового свята – пл.сен. Оксана Шамрик, пл.сен. Сергій Юзику, пл.сен. Ірина Михайлюк, чудовій господині та ведучій пл.сен. Марічці Гап’юк та її помічникам – ст.пл. Богдан Парастюк та Роман Березюку. З радісним настроєм, масою вражень та емоцій, новими ідеями та планими роз’їхались учасники святкувань домів.

Попереду – новий рік цікавих і захоплюючих пластових таборів, зустрічей, мандрівок, вишколів та свят. Адже для Пласту в Україні 2019 рік є ювілейним – 30 років тому після понадпівстолітньої заборони і переслідувань пластова організація відродилася на рідних землях.

Фотомоменти – ст.пл. Віктор Смоляк.