Велика синагога в Бучачі (світлина початок 20 ст.)

В Ізраїлі по «Сьомому каналі» радіо проводять досить цікаві передачі. Це для російськомовних слухачів. Зрештою, здається, що євреї наших жартів не розуміють. Особливо на сексуальну тематику. Там навіть стаття передбачена.

А по «Сьомому» жартують, проводять конкурси, вікторини. Особливо популярною була передача «Біла спина». У ній друзі заказують свого товариша і в ефірі над ним так покепкують, що далі нікуди.

Захотів її я взяти участь у передачі, де, звісно, передбачені не малі призи. На той час: відеомагнітофон, Мобільний телефон, телевізор тощо.

Щоб отримати приз необхідно було відповісти на три питання. Хто перший додзвонився, з тим продовжують гру, якщо на перше питання він відповів правильно.

Дозвонився і я по першому питанні, яке звучало так:

« В одній із російських газет була стаття Володимир Чотирнадцятий». Про кого мова?

Треба сказати, що я був не перший, хто додзвонився по цьому питанні. До мене відповідало двоє і обидва неправильно. Перший сказав, що мова йде про Путіна, а другий твердив, що пишеться про Володимира Великого – князя Київського.

Мені вдалося відповісти правильно. Залишалося відповісти ще на два питання. Воно було таке: В одній місцевості довго не було дощу. Отож землероби вирішили піти до равіна, щоб той помолився і попросив Бога зіслати дощ. Равин уважно вислухав прохачів і промовив:

– А ви вірите, що це допоможе і дощ піде?

– Віримо… – гуртом відповіли люди.

– Ви якби вірили, то прийшли б з…. – сказав равин

Питання : Що мав на увазі равин? З чим мали б прийти прохачі?

На це питання моя відповідь також була правильною.

Прозвучало третє питання:

Їде автобус. Всі місця для пасажирів зайняті. В автобусі зі своїм близьким родичем їде чотирьох річна дівчинка. На одній із зупинок до салону заходить миловидна молода жінка.

Дівчинка, як її вчили, встала і уступила молодій жінці місце, припросивши її сісти. Цим самим вона засоромила всіх, а особливо молоду жінку. Лише декілька мужчин, мабуть, погано вихованих, реготали.

Питання: В чім річ?

На це запитання я так і не відповів.

Мій приз пішов на друге питання.

Запрошую любителів, і не тільки, відповісти на цих три питання.

Відповідь залишаю в адміністратора. З повагою:

ІГНАТІЙ РУДИЙ.