Вже сорок днів триває війна проти російських окупантів. Другий місяць Україна виборює своє беззаперечне право на існування. Воює за право гучного слова, позиції та векторів у світовій геополітиці. Бучач став одним із безперебійних джерел постачання у зону бойових дій. Потреби військових постійно зростають. Волонтерські збори стали дещо меншими, тому всі види благодійних акцій є актуальними.

 3 квітня 2022 року в Церкві Воздвиження Чесного Хреста (оо. Василіан) відбувся благодійний концерт класичної музики. Твори класиків Г. Генделя, Й.С. Баха, Дж. Перголезі, Дж. Качіні, Л. Бетховена, Й. Штрауса виконав інструментальний ансамбль “Опус” Бучацького міського будинку культури. В концерті прийняли участь Народна артистка України Фатіма Чергіндзія (сопрано) та акторка Вікторія Сиванич.

      “В перший тиждень – був шок! Зараз йде другий місяць війни. Всі вже трохи заспокоїлись, а там (ред.- на півночі, півдні та сході) війна триває… Наші хлопці, волонтери їздять туди, возять допомогу, забирають людей. Однією з причин сьогоднішнього концерту, що ми починаєм байдужіти. Нам тут добре – їм ні! Це екзамен, через який ми повинні пройти і відродитись ще раз як Нація і жодної хвилини не забувати про потребуючих! Все буде Україна” – сказав у вступному слові керівник ансамблю Віктор Гребеньовський.

  За годину концерту у скриньку та у першу добу на карту вдалось зібрати суму у понад 50 тисяч гривень допомоги. “Волонтери Бучаччини” із перших днів піклуються про наших воїнів. Ця допомога наблизить нас до перемоги! Тому, закликаємо усіх: по можливості допомагайте нашим волонтерам матеріально та фінансово.

  Також ви можете продовжувати надсилати гроші на рахунок нашої ГО “Бучацькі справи” із позначкою “благодійна допомога”. Ці гроші підуть безпосередньо у скриньку волонтерського центру, або на потреби тимчасово переселених сімей. 

Номер карти – 4246 0010 0208 2141

Відеозапис благодійного концерту