Вже 2 рік в Бучачі відбувається приємність – відкритий Благодійний майстер-клас писанки. Ініціатор – монастир оо. Василіян. До організації долучаються молодіжні громадські організації, приватні підприємці, центри творчості. Зокрема цього року це були Пласт, Молодіжний портал Бучача, Права молодь, База відпочинку «Над Стрипою», ЦДЮТ «Сузір’я».

Мета: відновити та популяризувати українську традицію написання писанок. Важливо, щоб за різноманітними нашими домашніми передсвятковими справами:  генеральним прибиранням, садінням картоплі, допізна готуванням різних страв на кухні, ми не забували про духовну, символічну сторону Великодня і находили час, щоб поринати в неї.   Тому, організатори і роблять відкритий майстер-клас писанкарства, щоб люди самі навчилися і понесли натхнення до своїх домівок.

21 квітня вдалося все провести в найкращому вигляді. Для підтвердження подаємо фотографії та коментарі учасників. 

«Спасибі Вам за такі хороші заходи,які приносять море позитивних емоцій та головне – нових навиків! Донечка просто сповнена емоціями аж до сьогодні!» — Оля Андрунишин.

«Захід чудовий!!! Емоції неперевершені!!!» — Любов Пендзей

«Дуже дякуємо організаторам. Син дуже задоволений. Море позитивних емоцій. Дякуємо» — Мар’яна Іщук.

«Дякую організаторам за такий чудовий майстер клас – це було дуже цікаво і пізнавально. Тепер це стане нашою сімейною традицією)))» — Надія Прибула.

Діти просіть батьків писати писанки!

Батьки виділяйте час і заохочуйте своїх дітей до цієї справи.

ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ТРАДИЦІЙ В СИЛАХ КОЖНОГО З НАС!

На завершення розповіді приємне відео з майстер-класу:

Автор: Мирослав Ліщинський
Фото: Світлана Ліщинська
Відео: Сергій Бахір