Бучацька районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості повідомляє:

Щорічно 3 грудня ми відзначаємо міжнародний день осіб з інвалідністю. Так, 3 грудня 2019 року в приміщенні Бучацької районної філії було проведено семінар для осіб з інвалідністю на тему “Рівні права – рівні можливості. Правова допомога особам з обмеженими фізичними можливостями” із залученням соціальних партнерів.

Керівник Бучацького бюро безоплатної правової допомоги Андрій Григоришин ознайомив присутніх з роботою бюро, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами на безоплатну правову допомогу та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги. Андрій Григоришин розповів про те, що бюро надає безоплатну первинну допомогу у юридичних питаннях, консультуванні громадян, а також забезпечує доступ до вторинної правової допомоги. Також кожна людина має право скористатися онлайн-послугами Міністерства юстиції, отримати будь-яку довідку, подати заяву тощо.

Поінформував присутніх про переваги та права осіб з інвалідністю при влаштуванні на роботу, при сплаті земельного податку, податку на нерухомість, сплаті єдиного соціального внеску, державного мита.

«Співробітники допомагають усім, хто до нас звертається: навіть якщо людина не буде мати права на безоплатного адвоката, навіть якщо громадяни звертаються з питаннями, які не стосуються юридичного захисту. Необхідно вислухати кожного і максимально допомогти»- завершив такими словами зустріч Андрій Григоришин.

Загалом в семінарі взяли участь 12 безробітних громадян з обмеженою працездатністю.