21 листопада ми разом з усією країною відзначаємо день Гідності та Свободи. Цей день присвячений вшануванню громадянської мужності учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України. 

“з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору”

Про це йдеться в Указі  Президента України  № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Події, які стали причиною призначення святкування заторкнули усіх жителів нашої країни, вони стали причиною разючих змін у державі, її зовнішньої та внутрішньої політики. Зміни цінностей та свобод громадян. 

Тому в цей день хочеться побажати усім нам тієї Свободи за, яку поклали свої голови Герої. Непорушності прав кожного, будь-ким, не зважаючи на статус, посаду чи статки. Усвідомлення своєї Гідності та важливості в своїй державі, громаді, суспільстві та родині.