Популярний український блогер-мандрівник Богдан-Нестор Ліпич повідомив, що в Почаївській Лаврі на Тернопільщині моляться за російського президента Володимира Путіна

Богдан-Нестор Ліпич відвідав лавру під час чергової мандрівки. Там, попри хрещення у Московському патріархаті, в нього відмовились прийняти молитовну записку за здоров’я. Про це блогер повідомив у своїй сторінці в Фейсбуці.

 «Ще ніколи візит до храму мене так не засмучував. Оце дожився, вже і молитви тут не приймають! Що за ненависть та неприязнь?!», – пише Богдан-Нестор Ліпич.

Тоді мандрівник вирішив провести експеримент та перевірити принциповість монахів Почаївської Лаври, подавши таку ж записку за здоров’я Владіміра Путіна. Втім церковна приналежність і рівень «духовності» російського президента у ченця не викликали жодних сумнівів. Записку за здоров’я прийняли охоче, хоча й з подивом:

«…під ранок вирішив провести експеримент. Я подумав: “Якщо вони за мене не хочуть молитися, то чи будуть молитися за Путіна?! Цікаво. Адже він точно підпадає під всі їх критерії”.

Склав намет – і знову прибув у місто. Заходжу до каси. Знову беру бланк і під словом “О здравии” прописую українськими літерами “Владіміра Путіна”. Оглядаю прайс, де найдешевша молитва на 1 літургію коштує 3 гривні. Та й цього йому забагато! Я просто бажаю, щоб Бог дав Путіну мудрості припинити війну в Україні.

Переді мною черга з 5 осіб. Люди стоять з бланками, які вщент заповнені іменами і священник знову розпитує їх, чи відвідують вони церкву, чи причащаються, чи моляться і т.д. А хто не підходить хоча б під один критерій – відмовляє у молитві. “Строго”, – думаю я, але не переймаюся, бо впевнений, що священик точно знає, що Путін – прихожанин православної церкви Московського патріархату, і якщо ходить до храму, то робить це й публічно. Тут цікавість в тому, як реагуватимуть у лаврі і чи приймуть молитву за нього.
Нарешті настала моя черга. Подаю касиру завернутий бланк. Той розгортає його, читає і… Бачу великі круглі очі священика… Ніяковіння… А потім запитання:

– А Путін – то фамілія?

– Так, – відповідаю я.

– Харашо! – промовляє священик, забравши гроші та бланк. Більше жодних питань він не ставив.

Я шокований… Та водночас заспокоївся, адже все стало на свої місця», – пише Ліпич.

240514092 181034460792427 5288067624716555963 n 473x1024

Джерело сайт Тернополяни