Нагадуємо, що ініціатором Громадського бюджету є депутат міської ради Романчук Стефа Михайлівна
 
Кожен житель Бучацької територіальної громади може подати певну ідею, оформивши їх у вигляді проєктної заявки, яку необхідно подати до сектору економічного розвитку та інвестицій Бучацької міської ради за адресою м. Бучач, Майдан Волі, 1, 3 поверх до 16 год. 7 листопада.
Громадський бюджет Бучацької міської ради (далі – громадський бюджет) – це частина бюджету, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг відповідно до оформлених проєктів, які стали переможцями конкурсу.
Кошти громадського бюджету спрямовуються на реалізацію кращих проєктів розвитку міста, які надійшли до міської ради від мешканців Бучацької територіальної громади.
Загальний бюджет, який виділяється на реалізацію проєктів в поточному році – 657, 9 тис. грн.
Подання проєктів:
1. Проєкти для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету Бучацької міської ради може подавати особа або команда до трьох осіб, кожна з яких досягла 16-річного віку, є громадянином України та створила ідею щодо покращення громади, оформила її у вигляді проєктної заявки, зразок можна знайти за посиланням https://onedrive.live.com/?authkey=!ACOFMZ2sj8kCBew…, та відповідає одному з таких критеріїв:
– місце проживання особи зареєстроване на території Бучацької міської ради, що підтверджується паспортом;
– підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване на території Бучацької міської ради, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці;
– особа навчається на території Бучацької міської ради, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання;
– особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості на території Бучацької громади, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності;
– особа на законних підставах орендує або користується житлом в межах територіальної громади;
– місце народження особи зареєстроване в межах територіальної громади, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.
2. Проєкти за обсягом фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету Бучацької ТГ розподіляються на:
Малі проєкти – це проєкти загальна вартість реалізації яких становить від 20 000,00 до 100000,00 грн. На такі проекти виділяється 60 % загального обсягу громадського бюджету.
Великі проєкти – це проєкти загальна вартість реалізації яких становить від 100000,00 до 200000,00 грн. На такі проекти виділяється 40 % загального обсягу громадського бюджету.
3. Від одного автора проєкту протягом одного року може надходити не більше одного великого та одного малого проєктів.
4. Подаючи проєкт для участі в конкурсі, його автор засвідчує свою згоду на використання ідеї та складових проекту Бучацькою міською радою та її виконавчими органами, у тому числі поза межами реалізації Громадського бюджету.
Деталі ви можете знайти за посиланнями:
За консультаціями щодо Громадського бюджету-2022 і його реалізації звертайтеся до сектору економічного розвитку та інвестицій Бучацької міської ради за адресою м. Бучач, Майдан Волі, 1, 3 поверх. Контактні телефони: (03544) 2-14-90, 2-15-92.