Недавно, проїжджаючи через Струсів зловив себе на жахливій асоціації. Об’їзд вуличками спричинив страшенні незручності жителям цього села. Фасади будинків, огорожі, квітники, альтанки – все одного, попелясто-червонуватого кольору. Вночі це взагалі виглядає, як постановочний кадр із фільму-катастрофи про кінець людської цивілізації…

  Тому, ця новина, найперше, буде святом для цих людей, котрі заслужили від влади винагороду. За їхнє терпіння в Струсові потрібно відновити усі важливі дороги! Принаймні, я б саме так вчинив. А ми побачимо, чи людське терпіння та розуміння чогось вартують!

  Отож, оголошено дату відкриття проїзду через збудований міст у с. Струсів – це 1 листопада поточного року. Цим відкриттям можна буде вважати завершення основних робіт по ремонту траси Н-18 (Ів-Франківськ-Бучач-Тернопіль).

  Служба автомобільних доріг повідомляє, що на даний час уже вкладено перший шар асфальтобетонного покриття на мосту. Триває влаштування ротуарів, бордюрів та бар’єрного огородження. Також на мосту буде укладено верхній шар покриття з щебенево-мастикового-асфальтобетону та нанесена розмітка.

Міст з балкового перероблено в арковий. Влаштовано три основні елементи моста, а саме гофровану арку та дві прогонові труби із металоконструкцій системи Віакон. Прогонові труби використовуватимуться для пропуску великих потоків води. На вході та виході з труб на щебеневу основу влаштовані матраци Рено (розміром 3х2х0,23м) для укріплення пойми річки Серет.

Габарити моста збільшили до 9 метрів. Також розширені тротуари по обидва боки. Вони матимуть ширину 1,5 м.