День Святого Валентина (Валентинів день, День закоханих) — щорічне свято, яке відзначають 14 лютого. Назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква.

Історично-релігійне підґрунтя

Святий Валентин

За легендою, християнський священник Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського (III ст.) й окрім основного покликання займався природничими науками та медициною.

Войовничий імператор Клавдій вважав, що сім’я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, що забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув’язнили під охороною офіцера, прийма́чка якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.

Вітання 

Вітаємо З Днем святого Валентина! З днем Всіх Закоханих! Адже немає нічого на світі краще, ніж любити і бути коханим. Нехай це свято відчувається не тільки в цей день, але і кожен день, а почуття любові і закоханості живе в серцях кожного протягом довгих років життя. Бажаємо всім закоханим в цей день зважиться на новий крок у своєму житті, тим хто ще не зустрів свою любов, обов’язково знайти її, а ті хто втратив віру в любов знайти її знову. Любіть і будьте коханими!