Водохреще – останнє свято різдвяного циклу. На Йордан звучить остання коляда і ми всі повертаємось до своїх буденних справ. У цей день було людно в найбільшому храмі нашого міста Бучач – церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Богослужіння та освячення води завершилось промовою о. Теодора. Ігумен монастиря привітав усіх присутніх та запросив до слова присутнього на святковому освячені Гадза Петра Івановича:

Христос Хрещається! Нещодавно, під час чаювання з вельмишановними отцями, ми мали розмову про майбутнє навчального закладу при монастирі. Отці розповіли про труднощі і я пообіцяв допомогу ліцею ім. Святого Йосафата. Согодні, у це величне свято, я хочу вручити цей сертифікат на 1 млн. гривень від ТзОВ “Бучачагрохлібпром”. Він засвідчує вірність обіцянці, що гроші незабаром поступлять на рахунок навчального закладу. Не буває чужих дітей – їхня освіта повинна бути пріоритетом для всіх! Слава незалежній, соборній Україні!

Гадз П. І.

Ці кошти, 1 000 000 гривень – допомога на покращення матеріально-технічної бази ліцею, в контексті вимог НУШу. Вони нададуть певні гарантії при переатестації навчального закладу та його майбутнього, зокрема. Ліцей ім. Св. Йосафата чи не єдиний заклад загальної освіти прохристиянського спрямування у нашому регіоні. В ньому навчаються не лише діти ближніх ОТГ, а і сусідніх областей. Суттєвою відмінністю є те, що ліцей пансіонного типу (проживання та харчування учнів), а це накладає певну фінансову відповідальність. Коштів монастиря на повноцінний цикл не вистачало. Ця допомога закриє більшість питань у діяльності навчального закладу.