Від початку війни українці об’єдналися, для того, щоб допомагати нашим захисникам. Особисто я залишилася у своєму місті та з початку війни працюю волонтером. Кожного дня від ранку до вечора я буваю у волонтерському центрі та допомагаю складати та упакувати все, що зараз є необхідним для наших воїнів. Таким чином я розумію, що хоча б чимось можу їм допомогти, а не просто «сидіти дома і нічого корисного не робити».

За цей період волонтерський центр відправив більше як 50 тонн бусами, а саме: харчові продукти, медикаменти, необхідний одяг та амуніцію. Доставлено більше як 3 тони з амуніцією, а з Києва евакуйовано 340 людей. Жителі Бучача збиралися та плели маскувальні сітки на фронт. Також з громад нашого району привозили у волонтерський центр готові сплетені сітки, які потім відправлялися у різні міста. Дітки з Пласту виготовляли енергетичні батончики для ЗСУ. Дякуємо діаспорі з Лондону за форму, теплі речі, медикаменти, а також за продукцію харчування.

Водії-волонтери доправляють гуманітарну допомогу в гарячі точки та інші міста. В Бучачі вдалося організувати пошиття розгрузок для бронежилетів, які вже відправили у Київ. До нас прибуває багато гуманітарної допомоги з різних країн, де мешкають наші земляки. Доставляли нам гуманітарну допомогу бусами з Польщі та Німеччини: передали багато одягу, медикаментів, харчі та засоби особистої гігієни для солдатів. Наша землячка, яка проживає у Канаді разом зі своїми друзями, приєднуються та допомагають нашій країні. Небайдужі жителі нашого району та жителі інших громад допомагали чим могли, а саме: ліпили вареники, пекли хліб, домашні смаколики, приносили нам тушонки та закрутки, одяг та медикаменти – за це їм дуже вдячні!

На цей час у Бучацькій громаді зареєструвалося більше як 2 тисячі людей з регіонів України, де зараз ведуться бойові дії. Серед них понад 600 дітей. Наш волонтерський штаб видає дітям та тимчасово переселеним людям одяг та необхідні медикаменти. У березні нас сколихнула чудова звістка про те, що у Бучацькому пологовому будинку породілля з Чернігівщини народила хлопчика. Волонтери Бучаччини вирішили привітати сім’ю та вручити подарунок із засобами догляду для новонародженого малюка. Бейбі-бокс був сформований із гуманітарної допомоги, яку нам передали волонтери з України та закордону. Також, наші волонтери організували для дітей-переселенців спортивні ігри, на яких вони змогли весело провести час.

Наш волонтерський штаб дуже вдячний жителям Бучача та інших громад за те, що допомагають захисникам, а також нашим землякам із закордону за гуманітарну допомогу.

Разом до перемоги! Слава Україні! Мирного неба нам над головою!

Автор: Далевська Ірина