22 жовтня в м. Бучач рятувальники 9-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону провели тактико-спеціальні навчання на базі ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Співробітники ДСНС відпрацьовували вміння та навики гасіння пожеж на млинах, елеватора та комбікормових заводах. Захід проведено з метою вдосконалення тактичного мислення начальницького складу, оцінки обстановки, що склалася на пожежі, розрахунку необхідних сил та засобів, тренування практичних навичок особового складу пожежно-рятувальних підрозділів у виконанні оперативної задачі з гасіння пожежі, дотримання вимог безпеки праці та злагоджених дій номерів оперативного розрахунку.
Згідно з тактичним задумом, на території підприємства, внаслідок порушення технологічного процесу виникло займання зерна в зерносушарці, з подальшим горінням. Пожежа, стала швидко набирати обертів. Про пожежу працівники об’єкту одразу ж повідомили Службу порятунку «101» та сповістили керівництво. До місця події направлено підрозділи Бучацького гарнізону, згідно з підвищеним номером виклику. Також про надзвичайну подію сповістили працівників оперативно-координаційного центру та служби взаємодії. Рятувальники провели розгортання сил і засобів та ліквідували умовну пожежу.
Ціль та завдання під час проведення навчання були досягнуті, після чого проведено практичне вивчення даного об’єкту з особовим складом караулів 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.