26 грудня 2021 року в м. Бучач було закладено наріжний камінь храму “Всіх Святих Землі Української”. Цієї морозної днини на подію завітали жителі громади, духовенство на чолі із архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором.

Ми згадуємо всіх Святих Землі Української, в пам’ять яких починаємо це будівництво. Ми заклали камінь, на котрому буде стояти храм. Але храм стоїть не лише на камені наріжному, а на праці людей, які до нього докладаються, на пожертвах та підтримці. Господь благословить цю працю і вона увінчається успіхом. Нехай цей храм будується за допомогою молитви всіх людей, які сьогодні прийшли і тих, хто ще прийде на це місце.

– сказав у промові архієпископ Нестор

Під час молебню архієпископ благословив встановлення та освятив Месійний хрест. Разом із о. Юрієм Матвіїшеном здійснили закладення наріжного каменю, освятив майбутні стіни храму.

Вітаю всіх, хто прийшов на цю історичну подію в місті Бучач. Нехай Господь нам допоможе побудувати на цьому уже Святому місці храм, де буде реабілітація для воїнів, тих, хто шукатиме притулку та Божого благословення. Це є духовна школа, це є школа, яка вказуватиме нам шлях боротьби зі злом і вести нас до спасіння. Вже здійснені перші роботи, кошти потрібні завжди і ми з Божою допомогою їх знаходимо. Бог посилає таких людей в потрібний час. Дякую усім, хто долучається – праця тут буде велика!

– виголосив настоятель майбутньго храму, військовий капелан – о. Юрій

Нагадаємо, що фундатором будівництва є Гадз Петро Іванович. Про це було домовлено з о. Юрієм та батьком Героя України Ігорем Семеновичем Костенком під час нещодавнього візиту на ФГ “Гадз”

Ми щиро підтримуємо будівництво цього храму, цього реабілітаційного центру для воїнів, котрі потребують душевгого спокою, душевної науки. Ми витрачаємо кошти на різні потреби, але храм – це шлях до того вічного, до котрого ми прагнемо.

– сказав директор ФГ “Гадз” – Олег Грицак