Українська бігунка Наталя Стребкова пройшла до фіналу бігу на 3000 метрів з перешкодами. Вдалося це 27-річній українці за підсумками двох забігів за часом.

Стребкова вдруге потрапила до заявки збірної України з легкої атлетики на чемпіонат Європи. У 2018 році, виступаючи у Берліні, вона пройшла до фіналу, де посіла підсумкове 12-е місце.

До Євро-2022 Стребкова підходила після виступу на чемпіонаті світу-2022 в Орегоні. А також у статусі володарки національного рекорду у бігу на 3000 метрів з перешкодами, який встановила у червні на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі.

Для потрапляння до фіналу Стребковій потрібно було потрапити у топ-5 свого кваліфікаційного забігу. Або ж потрапити до топ-5 з найшвидшим часом за підсумками двох забігів.

Стребкова не змогла автоматично відібратися до фіналу. За підсумками першого забігу, у якому вона брала участь, українка фінішувала шостою з результатом 9:47.35 хвилин, і тому мала очікувати результату другої групи бігунок.

Зрештою, українській легкоатлетці вдалося потрапити до списку учасниць фіналу. Її час став четвертим найкращим серед тих, хто не пройшов автоматично до фіналу.

Джерело