День Святого Миколая традиційно відзначається 6 грудня (19 грудня за юліанським календарем) у день вшанування пам’яті Миколая Чудотворця, єпископа Мирлікійського. Вранці цього дня діти, які були ввічливими протягом року, знаходять подарунки, заховані під подушкою або в заздалегідь заготовленій шкарпетці.” – каже Вікіпедія

   Вже традиційно щороку, в переддень свята, відбувається пробіг “Біжи, як Миколай”. Цього недільного морозяного ранку бучачани та жителі ближніх громад зібрались у міському сквері м. Бучач. 

Головна мета – згуртувати людей, підтримати у цей час та долучити до оздоровчого спорту. Навіть мороз не став на заваді у здійсненні цього. Нас хоч не багато сьогодні, проте зібралась дуже тепла спільнота” – зазначив організатор пробігу Володимир Коршняк.

  Перед розминкою всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих у російсько-українській війні. Першими мале коло пробігли дітки. Опісля відбувся основний старт. Подолавши декілька кілометрів, всі щасливі та усміхнені фінішували. Завершувалось дійство гарячим чаєм, пляцком та вітамінними призами від ФГ “Гадз”. Під час зібрання був здійснений збір коштів, котрі будуть передані ГО “Волонтери Бучаччини” (кінотеатр).

  Бажаєм всім у цей святковий день щирих подарунків. А каZZапам – різку (бажано побільшого калібру!).