25 грудня християни відзначають Різдво Христове – одне з найголовніших свят у християнстві, яке присвячене народженню Ісуса Христа. Це свято часто називають “католицьке Різдво”, хоча така назва не зовсім правильна. Всі християни відзначають торжество 25 грудня, але деякі православні користуються при цьому старим юліанським календарем.

Це свято дуже важливе для українців. З ним пов’язані багато стародавніх українських традицій – різдвяні вертепи, виготовлення дідуха та дитячі колядки. Українці готують різні страви на Різдво, головним з яких є кутя. Також в цю дату відвідують різдвяне богослужіння.

У 2022 році українці зустрінуть свято під час війни, і вихідні на Різдво будуть скасовані. Але окупанти не заберуть у нас свято. Всі віряни українці на Різдво будуть молитися про перемогу України і відправляти один одному привітання з Різдвом.

Вітаємо з Різдвом Христовим! Нехай з цим світлим святом, в будинок прийдуть: щастя, мир, добро, здоров’я, благополуччя, достаток, гармонія. Нових звершень, успіхів у починаннях. Нехай здійсняться заповітні бажання і мрії!