Щороку 9 та 10 березня ми вшановуємо виданого українського поета, прозаїка, живописця, етнографа та громадського діяча – Тараса Шевченка. Багато сказано про цю культову постать, багато досліджується невідомого. Цими днями на Бучаччині відбувались різноманітні пам’ятні заходи приурочені Дню народження та смерті Величного Кобзаря. 9 березня у Міському будинку культури Бучача глядачі мали змогу переглянути концерт “Т.Г. Шевченко. Минуле і сьогодення”. Наступного дня, 10 березня, в Трибухівському СБК відбулась літературна кав’ярня , на котрій присутні обговорювали постать Шевченка як художника. 

   “Багато сьогодні запрошених людей не вперше у нас. Це і вчителі української мови та літератури, бібліотекарі, завідувачі будинків культури, представники влади. Але, перш за все, це ті люди, котрим не байдужі українське слово та українська пісня!” – сказала у вступному слові організатор події Качур Марія Іванівна. На літературний перфоманс була запрошена начальник відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА – Чайківська Г. З.

В ці дні ми пошановуємо великого пророка. Пошановуємо дату народження та дату смерті. Це людина, яку знає та пошановує весь світ і яка любила нас з вами до нестями. Тому що всюю душу вклала для того, аби ми з вами були як єдина і сильна нація” – наголосила у промові Галина Зеновіївна.

  Бучацькі справи люб’язно запросили відвідати захід. Просимо і вас переглянути подію у нашому відеозаписі ⇓