🔸Для нас, які хочемо бути вірними синами і дочками Христа, може бути тільки один спасенний розв’язок: любити Бога і любити ближніх.
🔸Якщо щиро прагнемо стати на шлях до єдності, то треба старатися, незалежно від того, до якої конфесії належимо, думати однаково — по-християнськи.
🔸Моє до вас прохання… моліться і працюйте, щоби наша Церква розвивалася, жила і в той спосіб прославляла Бога і служила нашому народові.
🔸Молитва — це не тільки прохання, немовби останній засіб, як подолати труднощі, на підтвердження приказки: як тривога, то до Бога. Про Бога треба пам’ятати завжди, а не тільки в час тривоги. Йому треба дякувати за все добро, яким Він нас обдаровує.
🔸Наш стосунок до народу є не принагідним, залежним від нас, а призначений нам Богом. І як з Божої волі ми маємо шанувати тих, через кого одержали дар життя, так і маємо шанувати народ, членами якого ми народилися.
🔸Якою буде наша рідна Україна – залежить від нас, від кожного з нас. Тож шановні й дорогі брати і сестри, хоч би ким ми були, виконуймо своє життєве завдання, здійснюймо те добро, якого прагнемо для себе і для всіх. І тоді Україна нашого майбутнього буде для нас справжньою Батьківщиною.
🔸Україна має все, що потрібно, аби бути великою країною. А чого їй бракує? Єдності. З одного боку, нам треба посилено молитися за єдність, а з іншого — старатися цю єдність здійснювати, спільними силами робити все можливе, маючи перед очима одну мету — суспільне благо українського народу.
🔸Якщо хочемо, щоб Україна була справді великою країною і наше суспільство належно розвивалося, треба закотити рукава і не тільки працювати, а й розвивати Богом дані таланти.
🔸Громадяни не сміють бути пасивними стосовно того, що відбувається довкола них. Вони мають реагувати, писати чи говорити.
🔸Основою суспільного діалогу є правда.
🔸Мати нагоду чути тільки правду, могти бути певними, що те, що чуємо, є правдою, — це велика духовна цінність.
🔸Свобода людини — це складова прикмета її природи, іншими словами, людина сотворена вільною, свобідною. Для кожної особи життя, таланти і свобода є даром від її Сотворителя. Так само і для держави — бути вільною є даром від Бога.
🔸Наша програма — іти вперед, не повторювати помилок минувшини, але, усвідомлюючи ту духовну силу нашого народу і нею надихаючись, чинити добро, плекати духовні цінності, шанувати людську гідність, любити свободу.
🔸Щодня ставаймо кращими людьми, більше свідомими своєї гідності, відповідальності перед іншими, бажання творити і поширювати добро, правду та справедливість.
Мир — це не тільки відсутність збройної акції між народами чи країнами. Мир — це також стан душі, щире бажання шукати для себе і для інших справедливості, правди, добра та краси.
🔸Всенародний мир у повному значенні цього слова може бути тільки результатом нашої жертовної праці, очищення власного серця і беззастережного служіння співвітчизникам. Власне, на цих двох елементах — чистоті серця та бажанні добра всім іншим — побудоване те, що називається любов’ю до Батьківщини.
🔸Родина, школа, Церква, телебачення, література — усі повинні підкреслювати користь для себе і для загалу суворого дотримання законів. Хочемо жити в нормальній державі — працюймо над тим, щоб законослухняність стала нормою поведінки для всіх громадян.
🔸Можливості бути людиною ніхто не позбавлений, а радше всі ми до цього покликані. Тож бажаймо і стараймося бути собою — БУТИ ЛЮДЬМИ.
На зображенні може бути: 1 особа та борода