22.04.2021 року, за сприяння Бучацького мецената Петра Гадза, відбулося передача благодійної допомоги Бучацькій міській лікарні від БО  “ФОНД БЛАГОДІЙНІСТЬ”, який є представником благодійного фонду «Гуманітарна допомога міста Білефельд» (Німеччина). Передачу провела особисто засновник Української філії фонду –  Герелюс Ірина Михайлівна. Передано: 19 сучасних лікарняних ліжок з 21 ортопедичним матрацом, три коляски для людей з обмеженими можливостями пересування, а також багато іншого обладнання для догляду за хворими.   Під час передачі також був присутній проректор Тернопільського Національного медичного університету – Запорожан Степан Йосипович.  Степан Йосипович зазначив, що це  перша, але не остання благодійна допомога лікарні.

Качур Л. В., яка виконує  обов’язки головного лікаря, під час оглядин  нового кабінету комп’ютерної томографії,  подякувала Петру Івановичу Гадзу за допомогу у ремонті приміщення, придбанні необхідного обладнання та ремонту самого КТ. Ліля Василівна зазначила, що комп’ютерний томограф має працювати вже через місяць. Під час відвідин лікарні присутні визначили, що основний корпус лікарні який побудований 1906 року на цей час не відповідає сучасним вимогам, тому Бучацька міська лікарня замовить проєкт на будівництво нового сучасного корпусу лікарні, для забезпечення відповідних умов пацієнтів та лікарів. 

Гості також відвідали виробничі потужності ФГ “Гадз”, де провели невеличку пресконференцію. Фермерське господарство надало допомогу у вигляді продукції  та саджанців плодових дерев іншій лікарні (с. Ілавче, поблизу Теребовлі), з якою Фонд співпрацює понад 20 років.

Більш детально дивіться у відео.