ФГ “Гадз” проводить висадку нового саду. Наш  агроном Едуард Галак розповідає про те, що проводиться висадка 250 тисяч саджанців дерев,  це в основному яблуня сорту “Гала” плоди солодкі, червоні. Закладання саду відбувається за новітньою технологією: кількість саджанців на гектар 5 тисяч; засаджується орієнтовно 60 га. на території Бучацької міської ради; ширина міжряддя 3 метри; висота стовба шпалери 4.5 метрів під правозахисну сітку з нержавіючим дротом і армуванням. На посадці залучено понад 250 працівників. Це значні інвестиції в Бучацьку громаду, не зважаючи на це представники влади громади не цікавляться цим і не відвідали ні разу підприємство за час закладки саду.

 

Агроном ФГ “Гадз” Едуард Володимирович Галак, уродженець м. Умань. Закінчив Уманський університет садівництва. Працює агрономом на господарстві понад 6 років.
Працівники залучені на посадці саду.

Керівник ПАТ “Мшанецьке” Іліщук Петро Васильович вкотре завітав в гості до нашого господарства. Ми його  ознайомили із процесом садіння яблунь, та із ситуацією яка виникла із лісозахисною смугою, що знаходиться на території, яка є в користуванні господарства, а також частково  межує з нею. Недобросовісні місцеві політичні конкуренти, на одному із проплачених інтернет-ресурсів, опублікували необґрунтовані звинувачення для різних інсинуацій.  Цій смузі понад 60 років,  дерева в аварійному стані (тополя), заражені хворобами, що перенесуться на молодий сад. Тому за погодженням з усіма відповідними службами, проводиться очищення території від цієї лісосмуги  та насадження нових зелених насаджень. 

Петро Гадз 

Враження керівника ПАТ “Мшанецьке” Іліщука Петра Васильовича